Home > Welzijn > Wetswinkel Epe

De Wetswinkel helpt vele inwoners van de gemeente Epe met het gratis beantwoorden van allerhande vragen op juridisch en sociaal rechtelijk gebied. De Wetswinkel Epe is al jarenlang een begrip op het gebied van het verlenen van gratis advies.

De Wetswinkel Epe biedt inwoners van de gemeente Epe bijvoorbeeld hulp met het beantwoorden van lastige vragen over arbeidsgeschillen, huurrecht en familieproblemen. Diverse kwesties komen aan bod. Of dat nu een geschil met een werkgever is of een probleem met de huurbaas, de Wetswinkel Epe probeert een oplossing te vinden.

De Wetswinkel van Koppel geeft kortom laagdrempelige rechtshulp waar een ieder zijn of haar vragen en problemen kan neerleggen. De adviezen zijn kosteloos, het team van vrijwilligers heeft uiteraard wel een juridische achtergrond.

wetswinkel koppel epe

Wanneer is het inloopspreekuur?
Diverse vrijwilligers van de Wetswinkel zijn op de tweede en vierde maandag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur aanwezig bij dit gratis inloopspreekuur in het Kulturhus EGW. De Eper Wetswinkel is alleen tijdens de schoolvakanties niet geopend.

Doorverwijzen
Komt men er tijdens het inloopspreekuur onverhoopt niet uit? Bij de Wetswinkel in Epe kan helaas niet alles meteen opgelost worden. Wanneer de vraag te uitgebreid is of het probleem te gecompliceerd, dan zullen de Wetswinkelvrijwilligers op een later moment helpen/bemiddelen bij geschillen of doorverwijzen naar andere instanties of specialisten. De vrijwilligers schatten in welke hulp het meest verstandig is. Zo kan het zijn dat ze helpen met een brief sturen, maar daarbij is het ook wel eens een adviserende rol richting een advocaat. Het team vrijwilligers probeert zoveel mogelijk maatwerk te leveren.

Samenwerking met SWO/E
Wetswinkel Epe is een samenwerkingsverband van Koppel en SWO/E. Dit juridisch spreekuur wordt op de tweede en vierde maandag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur gehouden in de ruimte van Koppel in Kulturhus EGW. De Wetswinkel Epe is aangesloten bij het Platform Rechtswinkels Nederland. Informatie daarover is te vinden via www.platformrechtswinkels.nl.

Meer informatie over de Wetswinkel Epe?

Meer informatie over de Wetswinkel in Epe is te verkrijgen via telefoonnummer 0578-676767 of wetswinkel@koppelswoe.nl. Heeft u zelf een juridische achtergrond en wilt u zich aansluiten bij het team van de Eper Wetswinkel? Neem dan gerust contact op.