Home > Welzijn > Prokkelen in Epe is een hele belevenis

Een ‘Prokkel’ staat voor een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Prokkelen in Epe kan op alle terreinen: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, rondom wonen, op een vereniging, op school of in het onderwijs. Stichting Koppel houdt sinds 2011 een Prokkelwensdag.

 

Cliënten van allerlei stichtingen (zoals De Passerel, de JP van de Bent, Philadelphia, ’s Heeren Loo en MEE Veluwe) mogen deze dag een paar uurtjes meelopen met een zelf uitgekozen bedrijf of instelling. Dit jaar doen er zo’n veertig mensen mee. Er zijn ongeveer vijftig adressen geselecteerd waaruit ze kunnen kiezen. Naast regionale bedrijven en winkeliers worden er soms ook wel eens wat verrassendere verzoeken ingediend. De vrouwengevangenis in Zwolle, Vliegveld Teuge, het KNMI, voetbalvereniging Go Ahead Eagles of een lokale garage; alles kan aangedragen worden.

Prokkelen in Epe bij Garage Wesselink Emst

Samen iets doen en elkaar beter leren kennen

Kari en Meggie Moors houden zich als medewerker van Koppel bezig met Prokkelen in Epe en zoeken dus contact met de aangedragen instanties. Die staan er doorgaans zeer positief tegenover. “Ook al is de begeleiding soms best intensief, ook voor de werknemers van ‘t deelnemende bedrijf of de instantie is dit een prachtige belevenis. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait”, vertelt het duo.
De ene deelnemer loopt een hele dag mee, de andere heeft het na een paar uurtjes gezien. “Dat ligt er ook aan wat het bedrijf allemaal verzonnen heeft voor de Prokkelaar.”

‘Bijzondere stagedag’
Het effect van zo’n ‘bijzondere stagedag’ is altijd enorm, weten de twee medewerkers van Koppel. Dat geldt voor zowel de deelnemers als voor de bedrijven. “Nadat de adressen bezocht zijn, komen we met het hele gezelschap samen in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat. Zowel deelnemers als de bedrijven die deze cliënten ontvingen, komen daar samen om over deze dag te praten.” Ook ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Prokkelen in Epe: Muriël prokkelt bij Yoi Fashion

Meer informatie over Prokkelen in Epe?

Wil je als bedrijf meedoen met deze Prokkelwensdag? Wil je je aanmelden als stichting die nieuwe deelnemende Prokkelaars voordraagt? Ben je op zoek naar algemene informatie over Prokkelen? Nadere informatie is te verkrijgen via Kari en Meggie Moors, tel.: 0578-676767.

foto: Prokkelen bij Garage Wesselink in Emst