Home > Welzijn > Kinderwerk Epe: activiteiten voor basisscholieren

Koppel biedt op verschillende plekken in de gemeente Epe Kinderwerk aan. Dit zijn allerlei activiteiten voor basisscholieren. Deze worden opgepakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Die voeren dat uit samen met de professionele ondersteuning van Koppelmedewerkers. 

Wat het Kinderwerk van Koppel zoal inhoudt? Knutselen, koken, spelletjes doen en andere binnenactiviteiten. Zo houdt de groep zich onder andere bezig met activiteiten als schilderen, taarten maken, sieraden maken, pizzabroodjes bakken, biljarten, tafelvoetbal en karaoke, maar zijn er ook techniekmiddagen.

Het Kinderwerk speelt zich ook nadrukkelijk buiten af. Zo gaat men natuurlijk ook samen een balletje trappen. Verder gaan de Koppelvrijwilligers met de groepen de natuur in om hen daar over te leren. Daarbij worden er in de toekomst diverse workshops aangeboden.

Een aantal kundige vrijwilligers houdt zich bezig met deze diverse activiteiten voor basisscholieren. Wekelijks is men op woensdag te vinden in zowel De Nieuwe Wisselse School in Epe (van 15.00 tot 16.00 uur) als in wijkcentrum Balai Pusat in Vaassen (van 13.30 tot 14.30 uur). De kosten van de activiteiten op de woensdagen zijn 1 euro per keer.

Veilige plek om vrije tijd door te brengen
Kinderwerk biedt kinderen kortom een veilige plek om in hun vrije tijd samen bezig te zijn en nieuwe ervaringen op te doen. Dit alles om de deelnemende kinderen een vertrouwde omgeving te kunnen bieden waar ze wekelijks graag naartoe gaan. Kinderwerk is volgens Koppel een erg belangrijk item. Dat is namelijk één van de eerste momenten dat men met een wijkbewoner in contact komt. In de nabije toekomst is het de bedoeling om kinderwerk op meerdere plekken aan te bieden.

kinderwerk epe

´Sport en spel op straat´
Iets dat met het Kinderwerk te maken heeft, is ´Sport en spel op straat´. Dit is een Koppel-activiteit voor basisschoolkinderen. Deze vindt plaats in verschillende wijken in de gemeente Epe. Doel van deze activiteiten is om kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te bewegen. Een ander doel van deze activiteit is om zichtbaar te zijn in de verschillende wijken.

Sport en spel op straat wordt voornamelijk uitgevoerd door stagiaires die hiervoor ook een training hebben gehad van de buurtsportcoaches binnen Koppel. Er is meestal een sociaal werker aanwezig die tijdens de activiteit de wijk in gaat om contact te leggen met buurtbewoners.

Vrijwilliger worden bij Kinderwerk Epe?

Koppel is overigens altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het Kinderwerk. Nadere informatie daarover is te verkrijgen via coördinator Fabiënne Zoetbrood, telefoonnummer: 0578-676767 of email: f.zoetbrood@koppelswoe.nl