Home > welzijn > Nieuwe coördinator wijksteunpunt Vaassen en dorpssteunpunt Emst
Nieuwe coördinator wijksteunpunt Vaassen en dorpssteunpunt Emst

Karien van den Berg is 8 april begonnen als sociaal werker bij Koppel-Swoe en is de nieuwe coördinator voor het wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen en het dorpssteunpunt de Hezebrink in Emst. “Ook draag ik zorg voor diverse (senioren)activiteiten die georganiseerd worden door o.a. vrijwilligers van Koppel-Swoe.”

Na jarenlang als maatschappelijk en sociaal werker in Beilen en Zutphen te hebben gewerkt, heeft Karien de overstap gemaakt naar Epe. “Het bieden van ondersteuning aan mensen op verschillende levensgebieden. Dat vind ik mooi aan mijn werk. Daar wil ik dus graag een bijdrage aan leveren.” Het begeleiden en adviseren van (buurt)bewoners doet ze met veel plezier. “Ik vind het leuk om een coördinerende rol te vertolken. Organiseren zit mij in het bloed. Dat komt in deze functie erg goed van pas.”

Wijksteunpunten Koppel-Swoe

Een steunpunt van Koppel-Swoe is een plek waar buurtbewoners van alle leeftijden, elkaar kunnen ontmoeten en meedoen aan verschillende activiteiten. Bij voorkeur organiseren ze zelf een activiteit. Van den Berg: “Een groot aantal van deze activiteiten wordt vooral door vrijwilligers zelf georganiseerd. Zoals het BuurtKaffee, koersbal, gesprekskring of het Handwerk Café. Daarnaast kunnen buurtbewoners bij het steunpunt terecht met hun vragen, wensen en behoeftes over tijdsbesteding, woonomgeving, leefbaarheid en zorgaanbod.”

In wijksteunpunt Bloemfontein is iedere dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur De Huiskamer geopend. “Dit is een plek in de wijk waar buurtbewoners naar toe kunnen gaan voor een kop koffie of thee, een praatje of een spelletje. Ook voor vragen en adviezen kunnen zij hier terecht.” Naast Van den Berg is er een professional van Vluchtelingenwerk Epe/Vaassen aanwezig. Zij worden ondersteund door vrijwilligers van beide organisaties. “De steunpunten en activiteiten kunnen niet draaien zonder vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor alle activiteiten die worden georganiseerd voor jong en oud.”

Seniorenactiviteiten

Karien van den Berg draagt ook zorg voor het faciliteren van laagdrempelige activiteiten voor senioren in de gemeente Epe. “Deze zijn gericht op activering en ontmoeting zoals gymnastiek, bingo en de ouderensoos.“

De kersverse sociaal werker van Koppel-Swoe woont sinds enkele jaren met haar man en hun twee kinderen in Epe. “Voorheen werkte ik als maatschappelijk werker in een sociaal wijkteam in Zutphen. Het is fijn om dichtbij huis te werken en op de fiets naar mijn werk te kunnen gaan. Ik kijk er naar uit om als sociaal werker ook de inwoners van de gemeente Epe een zo goed mogelijke ondersteuning te geven.”

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de steunpunten of activiteiten dan kunt u Karien bereiken via telefoonnummer: 06-361321 40 of per e-mail: k.vandenberg@koppelswoe.nl