Home > welzijn > Ontdekkingsreis door de digitale wereld voor ouderen

Vanaf maart en april start Koppel-Swoe weer met een computer- en tabletcursus op drie verschillende locaties in de gemeente Epe. 

Voor veel mensen is het normaal om internet te gebruiken voor contact met familie en vrienden. Bijvoorbeeld voor het bekijken van foto’s op Facebook, om te skypen met een familielid op reis en natuurlijk om te mailen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor ouderen is dit vaak een hele opgave. Hoe werkt nou een computer of tablet? In deze cursussen starten we bij de basis. Uiteindelijk werken we toe naar het in gebruik nemen van verschillende programma’s en internet.

Computervaardigheden

Bij de computergroep geven studenten van Aventus computerles aan ouderen. Gedurende de cursus nemen jongeren de deelnemers aan de hand mee op een ontdekkingsreis langs de mogelijkheden van de computer en het internet. De cursus wordt verzorgd door de jongeren, onder begeleiding van professionals van Koppel-Swoe en Aventus. Door de cursus hebben jong en oud intensief contact en leren zij van elkaar. Ook werken we hierin samen met basisschool ’t Mozaïek in Vaassen. Zij stellen ruimte en laptops beschikbaar aan deze groep.

Wegwijs met de tablet

De tabletcursus richt zich op ouderen die graag willen leren hoe zij een tablet kunnen gaan gebruiken. We starten bij de basis en behandelen in stappen alle opties van een tablet. Door de bijeenkomsten heen behandelen we verschillende onderwerpen zoals de werking van een tablet, programma’s openen en gebruiken, nieuwe programma’s installeren, internetgebruik en andere onderwerpen. Deze groepen komen samen in het Kulturhus in Epe.

Vragen?

Wanneer mensen na het volgen van de groepen toch een keer vastlopen of een vraag hebben, dan kunnen zij binnenlopen bij één van de inloopspreekuren. Eens per maand kan men op vrijdagochtend terecht in het Kulturhus in Oene en wekelijks in wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen.

Deze spreekuren zijn ook te bezoeken voor inwoners die niet deel hebben genomen aan één van onze groepen.

Voor meer informatie over de computer-of tabletcursus kan je bellen (0578- 67 67 67) of mailen met Mariska van Elst (m.vanelst@koppelswoe.nl) of Jan de Graaf (j.degraaf@koppelswoe.nl).