Gratis workshops voor ouders tijdens Week van de Opvoeding

Gratis workshops voor ouders tijdens Week van de Opvoeding

22 september 2017

De Week van de Opvoeding vindt van 2 tot en met 8 oktober plaats. Dit keer is het thema ‘Buiten de lijntjes’. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk en soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap.

Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er namelijk niet alleen voor. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders en professionals. Koppel kinderopvang en het CJG houden op donderdagavond 5 oktober diverse gratis workshops.

Workshop-carrousel Week van de Opvoeding 2017

Dit jaar is de opzet van de avond anders. Geen lezing, maar een interactieve avond waarbij er in kleine groepjes workshops gevolgd kunnen worden. Er worden een drietal praktische workshops aangeboden. Ouders kunnen zich voor twee van drie onderstaande workshops aanmelden.

# Workshop Mediawijs opvoeden met de MediaDiamant

Kinderen groeien op met allerlei soorten media. Van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan.

Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wilt je kind goed begeleiden, maar weet niet altijd hoe. Het model de ‘MediaDiamant’ helpt daarbij en is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen: plezier, veilig, samen, inhoud en balans.

Jantine den Toom en Diana Pater, mediacoaches van de Bibliotheek Noord-Veluwe, geven praktische tips en informatie bij iedere kant van de ‘MediaDiamant’. Ook verwijzen ze naar handige websites.

# Workshop Kinder-EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iedereen herkent het; je kind verslikt zich behoorlijk! Wat moet je dan doen? Handige tips over hoe te handelen bij verslikken, letsel na vallen, brandwonden en of het eten/drinken van huishoudmiddelen, worden gegeven in de workshop kinder-EHBO.

In deze workshop krijg je basale kennis mee van eerste hulp bij (kinder)ongelukken. Er wordt informatie gegeven en er is ruimte om je eigen vragen te stellen.

# Workshop logopedie

Wist je dat de informatie die je kind oppakt en verwerkt voor het grootste deel vanuit de thuis/omgevingssituatie komt? En een klein deel vanuit de kinderopvang/het onderwijsveld? Dat vraagt dus om versterken van verbinding tussen kinderopvang en thuissituatie. Om zich goed in te kunnen zetten als actief taalpartner is het van belang te weten wat hiervoor nodig is. De methode die hiervoor geschikt is, is TOLK. TOLK voor taalontwikkeling!

Tijdens de workshop komt actief taalpartnerschap en ouderbetrokkenheid bij taalstimulering aan de orde. Aan de hand van beelden wordt getoond op welke wijze ouderbetrokkenheid een essentiële rol speelt. De workshop wordt gegeven door Annemarie Smit, logopedist Jeugdgezondheid van de GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Aanmelden

Alle ouders in de gemeente Epe zijn welkom (vol is vol)! Opgave kan nog tot en met 28 september via planning@koppelepe.nl. Vermeld daarbij welke twee workshops uw voorkeur hebben. De avond start om 19.30 uur en vindt plaats in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe.

 


(c) Can Stock Photo / parinyabinsuk

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet