Home > Nieuws - Algemeen > Puber en poen, wat kan ik als ouder het beste doen?
Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Omgaan met geld kan een uitdaging zijn in de opvoeding.Daarom is er voor ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op 7 juni een gratis toegankelijke voorlichtingsavond van budgetcoach Eef van Opdorp bij de RSG in Epe.

Basisscholen moeten geldlessen standaard opnemen in het lespakket, zodat het elk jaar weer aan de orde komt. Die aanbeveling doet de werkgroep Jeugd in Armoede.

Afgelopen jaar vonden de lessen plaats op de Gildeschool in Epe tijdens de Week van het Geld. Kinderen van alle groepen kregen les van bankmedewerkers over omgaan met geld. Koppel-Swoe is betrokken bij het landelijk uitgerolde project rondom Armoede en Schulden. In Epe wordt er gewerkt onder de titel Moedige Mensen.

Armoede bij de jeugd

Armoede bij de jeugd is een serieus probleem. In Epe groeien momenteel zo’n 365 kinderen op in een huishouden dat leeft op of onder het sociaal minimum. De werkgroep hoopt dat alle scholen in de gemeente het voorbeeld van de Gildeschool gaan volgen, want lessen over geld zijn keihard nodig.

Dat kinderen leren met geld om te gaan en niet meer uitgeven dan ze hebben. Dat besef kun je ze niet vroeg genoeg bijbrengen.’’ De RSG werkte in 2017 met hetzelfde lespakket. De werkgroep bestaat uit naast Koppel-Swoe uit: CJGRabobank Noord Veluwe, SNS bank, RSG Noordoost Veluwe en het basis- en middelbaar onderwijs .

Lees hier meer over het project Moedige Mensen

 

Puber en poen, wat kan ik als ouder het beste doen?

Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Omgaan met geld kan best een uitdaging zijn in de opvoeding. Hoe ga je met je tiener hierover in gesprek? Welke grenzen moet of kun je stellen? En welk voorbeeld geef ik mijn kind eigenlijk met mijn eigen gedrag? De werkgroep wil zoveel mogelijk ouders betrekken bij het onderwerp.

Gratis voorlichtingsavond Omgaan me Geld van budgetcoach Eef van Opdorp 

Daarom is er voor ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op 7 juni een gratis toegankelijke en boeiende voorlichtingsavond bij de RSG Noordoost Veluwe. Budgetcoach Eef van Opdorp, onder meer bekend van het RTL 4-programma ‘Uitstel van Executie’, zal hier vragen behandelen als: welk prijskaartje hangt er aan je leefstijl? En: hoe sta je op eigen benen?

Hierbij liggen de antwoorden volgens Van Opdorp vaak dichterbij dan gedacht. Het wordt een avond waarin ouders met een gezonde dosis humor informatie, handige tips en antwoorden krijgt op vragen over tieners en hun financiële toekomst.

Wil jij ook aanwezig zijn bij deze gratis bijeenkomst? Je kunt je hiervoor opgeven via deze pagina op de website van de Rabobank