Home > bso > Tijdens de meivakantie maken we een reis door de tijd

Voor de meeste scholen in Epe begint 30 april de meivakantie. Heel veel kinderen hebben enorm veel zin om weer naar de Vakantie-peuteropvang en de Vakantie-BSO van Koppel-Swoe te gaan.

In de aankomende meivakantie reizen de kinderen van de vakantieopvang door de tijd. Van de prehistorie tot de Middeleeuwen en van de tijd van de Grieken en de Romeinen naar de 20e eeuw.

Meivakantie-peuteropvang 2018

De Vakantie-peuteropvang is in de meivakantie gedurende drie ochtenden per week geopend. Iedere ochtend staat er een spetterende activiteit op het programma. Zo gaan de peuters een heus zelfportret à la Rembrandt of Van Gogh maken en creëren zij grottekeningen met houtskool.

Ze wanen zich Robin Hood tijdens de spelletjesdag en verkleden zich als jonkvrouwen en ridders tijdens de verkleeddag. Ook maken de peuters een uitstapje naar Kasteel Cannenburch en knutselen ze Romeinse mozaïeken.

Kijk hier voor het volledige programma

Meivakantie-BSO 2018

Ook de kinderen van de Vakantie-BSO gaan terug in de tijd. Zij starten de vakantieweken met het bouwen van een grote tijdmachine, waarmee ze gedurende twee weken iedere BSO-dag naar een andere tijd kunnen reizen. Ze vertrekken als eerst naar de prehistorie, waar ze zelf vuur gaan maken en een prehistorische lunch zullen eten.

Aan sportiviteit geen gebrek op de Oudhollandse spelletjesdag en tijdens de Robin Hood-dag. Op creatief gebied wordt er geschilderd en een mozaïek gemaakt. En uiteraard staan er ook uitstapjes op het programma: de kinderen gaan terug naar 1900 tijdens de kindermiddag bij Museum Hagendoornse Plaatse en bezoeken het middeleeuwse stadje Hattem.

Kijk hier voor het volledige programma

Meer informatie

De BSO van Koppel-Swoe organiseert iedere vakantie dagelijks een activiteit. De opvang is af te nemen op vaste momenten, maar ook geheel flexibel.

Wilt u meer informatie over de buitenschoolse opvang (BSO) of de peuteropvang en de mogelijkheden hiervan? Stuur dan een mail naar planning@koppelswoe.nl of bel naar 0578-67 67 67.