Home > Nieuws - Algemeen > Cursus computertypen voor de jeugd

In september start Koppel-Swoe weer een typecursus voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en voor brugklasleerlingen. Er wordt uiteraard gewerkt op computers. Blind kunnen typen is een handige basisvaardigheid en leidt tot betere leerprestaties. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd met tien vingers leren typen, zich gemakkelijker aan kunnen passen op de middelbare school. Het maken van werkstukken, uittreksels en verslagen wordt een stuk eenvoudiger.

De leerlingen leren volgens het tienvingersysteem blind te typen (typen op gevoel, dus zonder te kijken). Er wordt gewerkt met een online typeprogramma (TypeWorld) in gamevorm, dus erg aantrekkelijk voor de leerlingen. Bovendien kan er overal geoefend worden via internet en heeft de docent inzage om de vorderingen van de leerlingen bij te houden. Ook tekstverwerken met WORD wordt geoefend. Als afsluiting van de cursus is er een examen en kan er een officieel erkend diploma computertypen behaald worden van de VSLM. Het examen is inbegrepen in de cursusprijs. De lessen worden op een ongedwongen manier gegeven, plezier hebben in het typen vindt Koppel-Swoe daarbij belangrijk.

De cursus bestaat uit 15 lessen van 1 uur en kost € 195,– (incl. examengeld en online programma om overal te oefenen). De cursussen vinden plaats in Epe in de computerruimte van de RSG-N.O.-Veluwe op maandag van 16.00-17.00 uur. Inschrijven vóór 17 september. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Koppel-Swoe Tel.: 0578-676767, contactpersoon Kari Moors of email k.moors@koppelswoe.nl.